Fişă de Top

„O data-n viata”-i sezatoare

Posted in sergent la vama by Karina Zotta on ianuarie 2, 2010

Satele de la nordul Republicii Moldova sunt cu oameni instariti, bogati, gospodari, care au si antene parabolice sau macar cablu tv. Nu conteaza ca furnizorii de cablu tv dau doar canale rusesti, lumea se bucura ca are de butonat, canale- fantoma cata frunza si iarba. A ajuns la Viisoara si cablul, si “parabolicele”, doar ca aici este o fidelitate aparte pentru postul public de televiziune al Romaniei, care este imediat peste Prut, la cateva sute de metri, satul fiind asezat chiar pe malul raului-frontiera, vizavi de comuna Mitoc din “tara lu’Basescu”, cum zice matusa Ileana.

Seara de vineri are o lege: un altfel de “funclub” se uita la televizor. Matusa Ileana, matusa Ana si tanti Tamara, care e mai tanara, se aduna in fata televizorului, care este setat pe TVR 1. “O data-n viata” cu Iuliana Tudor este preferata lor. Ele ii zic “Uliana”, la care intervine tanti Tamara, mai gramaticoasa si le corecteaza cu tact. “Vai, da’ cate stie Uliana asta, cate spune!”, exclama cu gura cascata de fiecare data matusa Ileana, la care mos Misa nu poate sta resemnat si ii raspunde cu un fel de plictiseala: “Auzi, fa Ileana, ea nu are ca si tine, de dat la porc, de dat la gaini si de facut mancare. Ea doar asta face, asa ca nu o mai lauda atat.” Matusa Ana e foarte uimita de tinutele moderatoarei, la care exclama: “Vai, da cate rochii are frumoase. Si, fii atent ca de fiecare data e diferita de cealalta. Oare de unde?”

La aparitia Lautarilor lui Botgros, lumea tace pentru ca-l stie, doar tanti Tamara e nedumerita cum de au plecat “incolo”, ca ea a incercat sa-si faca viza romaneasca de doua ori si nu a reusit. Seara decurge cu comentarii laudaroase, iar atunci cand nu prea inteleg ele vreun cuvant romanesc, raman nedumerite.

La sfarsit, matusa Ileana se intoarce la vecina ei mai tanara Tamara si o intreaba cu aducere-aminte de Andreea Marin, de ce nu mai apare la televizor ca tare se mai uitau la “Surprize” si atunci era si grupul de fani mai mare, ca doar sambata trebuiau sa planga la minunile zanei de la Bucuresti.

Reclame

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Andrei said, on ianuarie 3, 2010 at 20:35

    Sunt persoane care si acum sufera dupa disparitia zanei. Oare zana a inselat pe cineva? Uliana a comis-o!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: