Fişă de Top

R.A.T.P Iasi – un second hand veritabil

Posted in cinci virgula trei by Karina Zotta on aprilie 16, 2010

Numai sa nu ai bafta sa calatoresti prin Iasi cu un maxi- taxi al R.A.T.P in care compostorul este second hand si mai este si unul pe care scrie in germana. Faptul ca scrie in germana nu ar fi o atat de mare problema numai daca nu este  cineva care nu cunoaste limba, pe cand daca e second hand si composteaza  „pe sarite „,  risti sa te trezesti cu ditamai controlorii care nu au nici patru clase, carora sa le explici ca nu s-a mai lipit tusul  de biletul pe care ai incercat sa il compostezi de cateva si sa nu inteleaga, (probabil daca trece de ora 21.00 se mai termina si acesta).

O atmosfera destul de draguta cand se mai urca doi dupa cel care tipa sa cobori imediat ca daca nu, vine politia si alte chestii din astea. Care e rolul controlorilor de la Regia Autonoma de Transport Public din Iasi? De obicei ies in grup la “isprava” si daca e caz de facut zarva, unul tipa la tine si te injura, altul te injura si de mama, iar cel de-al treilea iti rupe eventual, tot setul de bilete si iti sugereaza intr-un mod bulevardier sa faci un bors acasa cu el. Cam la atat se rezuma iubita Regie ieseana. Problemele lor sant sa scumpeasca pretul biletelor si amenzilor, in loc sa se ocupe de starea masinilor care se mai si blocheaza, astfel ca intr-o zi toti calatorii au coborat pe la usa soferului cateva statii la rand. Ce sa-i faci, ca de… o haina second hand mai rezista, insa masina care este si suprasolicitata, nu prea.

Sa nu mai zic de doi controlori care intr-o zi au scos un cutit in tramvai la un calator, acuzandu-l ca daca nu coboara la statia imediat urmatoare, o „rezolva” altfel. Sau de tonetele la care se vand bilete doar pana pe la ora 17.00. Mai ia-ti bilet daca ai de unde!

Daca iesenii n-o sa ia atitudine fata de scumpirea biletelor pentru transportul in comun, propusa reprezentantii Regiei, vor risca sa plateasca cele mai scumpe servicii de acest gen din Romania la momentul actual.

Reclame

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ada Caleap said, on aprilie 18, 2010 at 16:58

    mai adauga si faptul ca in unele statii nu ai de unde sa-ti cumperi bilet…
    Insa nu cred ca se va lua vreo atitudine, rominii s-au obisnuit cu acest trai mizer.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: